Cahier 1
|
_
|
Download as PDF
Pages liminaires
|
_
|
Download as PDF
Publicité
|
_
|
Download as PDF
Pages liminaires
|
_
|
Download as PDF
Rubrique: [Impressum]
|
_
|
Download as PDF
Rubrique: Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
|
_
|
Download as PDF
Table des matières
|
_
|
Download as PDF
Rubrique: Bericht über die 97. Jahresversammlung der Schweiz. Gesellschaft für analytische und angewandte Chemie : Genf, 20./21. September 1985 = Compte rendu de la 97e Assemblée annuelle de la Société suisse de chimie analytique et appliqué : Genève, 20 et 21 septembre 1985
|
1
|
Download as PDF
Article: Chemie, Geruch und Geschmack = Chemistry - odour and taste
|
11
|
Download as PDF
Article: Analytik und Beurteilung von Williamsbirnenbranntweinen mit Hilfe chemometrischer Methoden = Analysis of Bartlett Pear Brandies (Williams Brandies) and chemometric evaluation of results
|
14
|
Download as PDF
Article: Alkoholfreier Wein - Herstellungsverfahren und sensorische Aspekte = Nonalcoholic wine - manufacturing processes and sensory aspects
|
23
|
Download as PDF
Article: Rejets d'amalgame dans les eaux usées d'un cabinet dentaire = Amalgam discharge into wastewater from a dental cabinet
|
39
|
Download as PDF
Article: Détermination par GC-MS des produits de thermo-oxydation des revêtements en polystyrène d'emballages alimentaires fabriqués par thermoformage = GC-MS determination of thermo-oxidation products from a new polystyrene food packing processed by thermoforming
|
48
|
Download as PDF
Article: Molécules et technologies émergentes : impact sur l'alimentation = Emerging molecules and technologies : their impact on human nutrition
|
60
|
Download as PDF
Article: Strukturelle Veränderungen bei der Kochextrusion von Stärke und stärkeähnlichen Produkten = Structural changes of starch and starch-like products during cooking extrusion
|
73
|
Download as PDF
Article: Stärkeveränderungen in extrudierten und walzengetrockneten Weizenmehlen = Modifications of starch in extruded and drum-dried wheat flours
|
85
|
Download as PDF
Article: Studie zum Lebensmittel-Pro-Kopf-Verzehr der Schweizer Bevölkerung = Study of the per capita consumption of foodstuffs by the Swiss population
|
88
|
Download as PDF
Article: Die Bestimmung des Wassergehaltes in Milch und Milchprodukten mit der Karl-Fischer-Methode. Teil I, Vergleich von 4 käuflichen Titrationslösungen = Determination of the water content in milk and milk products by Karl Fischer titration. Part I, Comparison of 4 commercially available reagents
|
131
|
Download as PDF
Article: Die Bestimmung des Wassergehaltes in Milch und Milchprodukten mit der Karl-Fischer-Methode. Teil II, Vergleich der Wassergehalte von Milch, Kondensmilch und Rahm nach Karl Fischer mit Werten der Trockenschrankmethode = Determination of the water content in milk and milk products by Karl Fischer titration. Part II, Comparison of the water content of milk, condensed milk and cream determined by Karl Fischer titration with values obtained by the reference drying oven method
|
139
|
Download as PDF
Article: Die Bestimmung von Azid in Wein mit HPLC = The determination of azide in wine with HPLC
|
147
|
Download as PDF
Article: Schwermetalle in Honig = Heavy metals in honey
|
153
|
Download as PDF
Compte rendu de lecture: Bücher = Livres
|
159
|
Download as PDF
Rubrique: Informationen = Informations
|
162
|
Cahier 2
|
_
|
Download as PDF
Pages liminaires
|
_
|
Download as PDF
Publicité
|
_
|
Download as PDF
Rubrique: [Impressum]
|
_
|
Download as PDF
Rubrique: Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
|
_
|
Download as PDF
Table des matières
|
_
|
Download as PDF
Rubrique: Angewandte Probleme der Rückstandsanalytik
|
165
|
Download as PDF
Article: Probleme der Rückstandsanalytik - gesetzliche Vorschriften im Bereich Landwirtschaft = Problems of residue analysis - legislation in agriculture
|
165
|
Download as PDF
Article: Prescriptions se rapportant aux denrées alimentaires en matière de résidus = Prescriptions in relation to foodstuffs in the field of residues
|
173
|
Download as PDF
Article: Probleme der Rückstandsanalytik - technische und rechtliche Fragen in der Analysenpraxis der Lebensmittelkontrolle = Problems of residue analysis - technical and legal aspects of analytical chemistry in food control
|
182
|
Download as PDF
Article: Probleme der Rückstandsanalytik - technische und rechtliche Fragen in der Analysenpraxis lebensmittelverarbeitender Betriebe = Problems of residue analysis - technical and legal aspects of the practice of residue analysis in food processing plants
|
193
|
Download as PDF
Article: Présence de contaminants dans les aliments et conformité légale au niveau des échanges internationaux = Contaminants in processed food : legal compliance in international trade
|
204
|
Download as PDF
Article: Bericht über Nitrate im Trinkwasser - Standortbestimmung 1985 = Report on nitrates in drinking water - position-finding 1985
|
227
|
Download as PDF
Article: Valutazione del significato dei gascromatogrammi HS per la caratterizzazione delle solubili aromatizzanti da olio essenziale di limone = Evaluation of the significance of headspace gas chromatograms for the characterization of soluble flavouring substances of lemon
|
316
|
Download as PDF
Article: Gaschromatographische Bestimmung von Urethan (Ethylcarbamat) in alkoholischen Getränken = Gaschromatographic determination of urethane (ethylcarbamate) in alcoholic beverages
|
327
|
Download as PDF
Rubric: Informationen = Informations
|
333
|
Download as PDF
Advertising
|
334
|
Issue 3
|
_
|
Download as PDF
Front matter
|
_
|
Download as PDF
Advertising
|
_
|
Download as PDF
Rubric: [Impressum]
|
_
|
Download as PDF
Rubric: Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
|
_
|
Download as PDF
Table of Contents
|
_
|
Download as PDF
Rubric: Die Durchführung der Lebensmittelkontrolle in der Schweiz im Jahre 1985 = Le contrôle des denrées alimentaires en Suisse en 1985
|
335
|
Download as PDF
Article: Vorkommen und Toxizität von Phytoalexinen in pflanzlichen Lebensmitteln = Occurrence and toxicology of phytoalexins in plant foodstuffs
|
404
|
Download as PDF
Article: Bestimmung der Alpha-Amylase-Aktivität in Vollei und Eigelb mit dem Phadebas®-Amylase-Test = Determination of alpha-amylase activity in whole egg and egg yolk by means of the Phadebas® Amylase test
|
420
|
Download as PDF
Article: Sur la représentativité des échantillons lors du dosage des nitrates dans les laitues de serre = Representative sampling problems in nitrate analysis of greenhouse lettuce
|
435
|
Download as PDF
Article: Die Bestimmung des Wassergehaltes in Milch und Milchprodukten mit der Karl-Fischer-Methode. Teil III, Die Wasserbestimmung in Butter nach Karl Fischer im Vergleich zur Trockenschrankmethode = Determination of the water content in milk and milk products by Karl Fischer titration. Part III, Comparison of the water content of butter determined by Karl Fischer titration with values obtained by the drying oven method
|
446
|
Download as PDF
Article: Recherche de colorants alimentaires de type carotène - caroténoide dans les boissons à base de jus de fruits = Analysis of carotene - carotenoid colours in beverages on fruit juice basis
|
452
|
Download as PDF
Article: Zum Vitamin-B₆-Gehalt schweizerischer Kartoffeln und deren Beitrag zur empfohlenen Tageszufuhr = Vitamin B₆ content of Swiss potatoes and their contribution to the recommended dietary allowance
|
460
|
Download as PDF
Book review: Bücher = Livres
|
467
|
Download as PDF
Rubric: Informationen = Informations
|
471
|
Download as PDF
Advertising
|
472
|
Issue 4
|
_
|
Download as PDF
Front matter
|
_
|
Download as PDF
Advertising
|
_
|
Download as PDF
Rubric: [Impressum]
|
_
|
Download as PDF
Rubric: Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
|
_
|
Download as PDF
Table of Contents
|
_
|
Download as PDF
Article: Betrachtungen zur Festlegung und Bedeutung gesetzlicher Normen für potentiell gesundheitsgefährdende Stoffe in Lebensmitteln = Potentially hazardous substances in food : reflections on the procedure for the establishing of legal standards and their significance
|
473
|
Download as PDF
Article: Détermination spectrophotométrique du chrome dans les matières végétales = Spectrophotometric determination of chromium in plant material
|
499
|
Download as PDF
Article: Trace analysis of mineral elements in raw materials and finished products in the chocolate industry. Part I, Study of the mineralization of high fat content samples with HPA apparatus for the determination of lead and cadmium ultratrace content by electrothermal atomic absorption spectrometry
|
509
|
Download as PDF
Article: Microbiological quality of ground cinnamon : incidence of bacillus cereus
|
520
|
Download as PDF
Article: Détermination de l'éthanol par chromatographie liquide à haute performance (HPLC) = Determination of ethanol by high performance liquid chromatography (HPLC)
|
528
|
Download as PDF
Article: Die Bestimmung des Wassergehaltes in Milch und Milchprodukten mit der Karl-Fischer-Methode. Teil IV, Die Wasserbestimmung in Sauermilchprodukten, Quark und einigen speziellen Milchprodukten nach Karl Fischer im Vergleich zur indirekten Trockenschrankmethode = Determination of the water content in milk and milk products by Karl Fischer titration. Part IV, Comparison of the water content of fermented milk products, quarg and various specialities, with indirect values obtained by drying oven methods
|
535
|
Download as PDF
Article: Die direkte kolorimetrische Bestimmung der Peroxidzahl (POZ) in Milchprodukten = The direct colorimetric determination of the peroxide value (PV) in dairy products
|
544
|
Download as PDF
Article: Muttermilchuntersuchungen in Basel, 1984/85 : die Rückstände an Organchlorpestiziden und polychlorierten Biphenylen im Vergleich zur Situation von 1978 = Analysis of mother's milk in Basle 1984/85 : the residues of organchlorine pesticides and polychlorinated biphenyls compared to the situation in 1978 (1)
|
554
|
Download as PDF
Article: Vergleich der Polyacrylamidgelelektrophorese von Caseinen und HPLC-Auftrennung der tryptisch abgebauten Caseine von verschiedenen Milch- und Käsearten = Comparison of polyacrylamide gel electrophoresis of caseins and high performance liquid chromatography of tryptically digested caseins from various milks and cheeses
|
565
|
Download as PDF
Article: Analyse de repas journaliers provenant de cantines et restaurants suisses. Teil IV, Résidus d'antiparasitaires et polychlorobiphényles = Analysis of daily rations from Swiss canteens and restaurants. Part IV, Pesticide residues and PCB
|
583
|
Download as PDF
Article: Recherche des colorants organiques artificiels dans les produits cosmétiques. Partie III, Identification des pigments anioniques par chromatographie en phase liquide à haute performance = Analysis of artificial organic colours in cosmetics. Part III, Identification of anionic pigments using high performance liquid chromatography
|
598
|
Download as PDF
Article: Verhalten des Niacins bei verschiedenen Kochprozessen von Gartenbohnen (Phaseolus vulgaris L.) = Changes in the niacin content of dry beans (Phaseolus vulgaris L.) as a result of different cooking processes
|
605
|
Download as PDF
Book review: Bücher = Livres
|
611
|
Download as PDF
Rubric: Informationen = Informations
|
613
|
Download as PDF
Index: Mitgliederliste der Schweizerischen Gesellschaft für analytische und angewandte Chemie : Stand Dezember 1986 = Liste des membres de la Société suisse de chimie analytique et appliquée : etat décembre 1986
|
615
|
Download as PDF
Index: Autorenregister = Table des auteurs
|
629
|
Download as PDF
Index: Sachregister = Index alphabétique
|
632
|
Download as PDF
Advertising
|
_
|